Rólunk szól

"Még zöldebb" energia Pécsett
A zöld fejlesztések mellett kötelezte el magát a PANNONPOWER HOLDING Rt. A társaság a meglévő biomasszablokk mellett két újabb, hasonló egység indítását tervezi. Somosi László elnök-vezérigazgató szerint ezek 2010-ben állhatnának üzembe.

Az Igazgatóság elfogadta a holding tavalyi üzleti jelentését, egyúttal jóváhagyták azon elképzelésünket, miszerint a biomassza-alapú fejlesztésnek kiemelt helye van a társaság jövőképében. Ezen a területen meg kell erősítenünk vezető szerepünket – mondta Somosi László elnök-vezérigazgató.
– Megállapodásunk szerint az igazgatóság várhatóan júniusban dönt a biomassza-alapú fejlesztések folytatásáról; addig a környezetdévelmi hatóság állásfoglalására várunk, hiszen az erőműberuházás hivatali engedélyeztetése ennek függvénye. Párhuzamosan ezzel már megkezdtük az előzetes tárgyalásokat a tüzelőanyag biztosításával és szálításával kapcsolatban.

Somosi László elmondta: a beruházás költsége megközelíti a 30 milliárd forintot, az üzembe helyezés várható időpontja pedig 2010. A társaság néhány hónapja már – felkészülve a beruházásra – előzetes pályázatot írt ki energiaerdőből származó faapríték beszerzésére. Az elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint mindennek azért van jelentősége, mert a társaság nem csak az energia terén tette le voksát a környezet kímélése mellett: szeretnék csökkenteni az erdészeti terhelést, vagyis a Mecsekből származó faanyag mennyiségét. Az energiaerdők kiváló, és mindenekelőtt környezetkímélő alapanyagot biztosíthatnak az új blokkok működéséhez.

[forrás: Dunántúli Napló]

 Vissza a hírekhez!


Pécs, 2007. június 15.