MCSZ Hírlevél 2012. május


„Zöld” cement

A London Imperial College kutatói egy újfajta cementet találtak fel, ami egyelőre még csak úgy szerepel a köztudatban, hogy „zöld” beton. A projekt vezetője Nikolaus Vlasopoulos nagy reményeket fűz az új termékhez. A Novacem nevű brit céggel együtt egy olyan zseniális ökocementet hoztak létre, ami teljesen megváltozatja az építőipart és még a globális felmelegedés ellen is felveszi a küzdelmet.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Impozáns betonpadok

 

Hazánkban is egyre gyakoribbak az impozáns utcabútorok, melyek a legváltozatosabb formákban jelennek meg. Egy közös bennünk, többnyire használatra tervezték őket.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Betonmedence tengerparti kilátással

A 2003-ban elkészült Casa Equis a modern építészet egyik kiemelkedő alkotása a festői Peru tengerpartján. Az óceán és a sivatag találkozásánál elhelyezkedő luxusvilla - amit a Barclay & Crousse Architecture tervezett -, ötvözi a sivatag hangulatát és a fenséges vízparti panorámát, melyet az erkélyek helyére kerülő betonmedencékből lehet megcsodálni.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Betonnyaraló tengerre vágyó magyaroknak

Egy argentin mérnökcsoport, a BAK arquitectos különleges betonházaival hívja fel magára a figyelmet.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Zsugorodás – kompenzált beton

A betonban a száradási folyamat során a különböző hidratációs folyamatoknak köszönhetően repedések, törések jelenhetnek meg, melyek negatívan befolyásolhatják a beton minőségét. Ezek jellemzőiről, fajtáiról olvashatnak a következőkben.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2012. május 15.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!