„Zöld” volt a trend a Construmán

Megújult környezetben, új termékstruktúrával várta az érdeklődőket Közép-Európa egyik legrangosabb és legismertebb építőipari szakkiállítása, a CONSTRUMA április 1. és 5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.


„Zöld trend” uralkodott el az idei Construmán: minden eddiginél nagyobb választékban képviseltették magukat a környezetkímélő, energiatakarékos termékek, eljárások. A kiállítással párhuzamos HUNGAROTHERM kiállításon ezúttal is rendkívül nagy számban mutatkoztak be azok az épületgépészeti cégek, amelyek megújuló energiaforrások hasznosítására alkalmas berendezéseket, napkollektorokat, a nap vagy a geotermikus energia tárolására képes kondenzációs kazánokat kínálnak.
A „passzívház”, mint téma is rendkívül nagy arányban képviseltette magát: a gyártók többsége úgy igyekezett pozícionálni termékeit, hogy azok megfeleljenek a passzívházak támasztotta követelményeknek. Akadt például stand, ahol különféle hőhídmentes vb. kapcsoló és vasalási szerelvényt tekinthettek meg a látogatók: az egyik egy olyan, lábazatba építhető hőszigetelt vb. elem, ami (részben) megoldást ad a lehető legkisebb hőhíd elérése érdekében; a másik a sokak által ismert Isokorb továbbfejlesztett változata, amelyik 12 cm vtg grafitos hőszigetelésével elsőként tesz lehetővé hőhídmentes erkélycsatlakozást (rendelkezik a darmstadti Passzívház Intézet tanúsítványával).

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2009. április 29.