Szépülő pécsi beton térelválasztók

Fiatal budapesti képzőművészek csinosítottak lepusztult beton térelemeket Pécs egyik negyedében, az Uránvárosban. Az 1000% csoport tagjainak vizuális környezetvédelmi akciója vezette fel a PLACCC Pécs Fesztivál programjait.


Megszépültek azok a rossz állapotban lévő beton térelválasztó elemek, amelyek az utcai szemetes konténereket takarják el Pécs lakónegyedében, Uránvárosban - adta hírül az RTL Klub. A budapesti street art művészekből álló 1000% csoport tagjai színes mintákkal, kis grafikákkal dobták fel a sivár látványt. Némelyik betontömb mostantól a szivárványt, a kék eget vagy a zöld gyepet idézi, van olyan is, amire egy könyvet festettek és olyan is akad, amelyik egy régimódi kisvendéglő kockás abroszának mintáját öltötte magára. A lényeg, hogy az eddig lepusztult, elhanyagolt térelválasztó elemekkel jó hangulatot, egy kis szépséget csempésszenek a környéken élők mindennapjaiba - mondta a Független Hírügynökségnek Orosz Richárd, az 1000% csoport egyik tagja.

 

A pécsi várostisztító, városszépítő akciónak már vannak előzményei. Az 1000% csoport korábban postaládákat is kicsinosított már, a tavaly őszi budapesti PLACCC Fesztiválon pedig rozsdás, telecetlizett pinceajtókat szépítettek meg Józsefvárosban. A kezdeményezés eredménye önmagáért beszél, mert a kortárs alkotásokkal ellátott köztéri felületeket szeretik a környékbeli emberek, és a graffitisek azóta sem firkálták össze őket - mondta Orosz Richárd.

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2010. július 8.