A Vöröskereszt 5 milliót osztott szét – cementben, téglában

Hajdúhadház, Téglás, Hajdúböszörmény – A térség sosem feledi a június 14-ét: a tetőkkel együtt életek munkáját vitte el a vihar. A Vöröskereszt augusztus végén sokgyermekes családokon, időseken, egyedülálló szülőkön segített.


A Magyar Vöröskereszt építőanyagokkal, (mésszel, téglával, cementtel, homokkal, stb.) segíti a június 14-i viharban megrongálódott házak tulajdonosait, illetve az otthonok újjáépítését Hajdú-Bihar megyében. Három településen 31 család összesen 5 millió forint értékben kap támogatást. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján a vihar során, 5 településen 1 439 épület sérült meg – elsősorban az épületek tetőszerkezete, valamint a felszíni közművek. A segélyakcióban azokat a településeket választotta ki a Magyar Vöröskereszt – a helyi önkormányzatokkal együttműködve –, amelyek a legnagyobb kárt szenvedték. Hajdúböszörményben, Hajdúhadházon és Tégláson, azok a családok kaphatnak támogatást, amelyek sok gyermeket nevelnek és szerény anyagi körülményekkel rendelkeznek. A segélyezésbe az idős embereket és a gyermekeiket egyedül nevelő szülőket is bevonják, akik saját erejükből nem tudnák megoldani lakásaik helyreállítását.

A Magyar Vöröskereszt katasztrófa-készenléti alapjából finanszírozza az épületek helyreállításához szükséges építőanyagokat (gerenda, csatorna, tetőléc). Az akció során 3 hajdú-bihari településen, 31 család kap ily módon segítséget, mintegy 5 millió forint értékben. Az építőanyagok elosztását, az önkormányzatok raktározási hellyel és közmunkásokkal támogatják. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei munkatársai és segítőik a napokban osztották szét az építőanyagot a három településen.

 

forrás: haon.hu

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2010. november 23.