Az ezerarcú beton

A betonról a legtöbb embernek nem a dizájnos belső terek jutnak az eszébe, pedig ez az anyag tökéletesen alkalmas arra, hogy felhasználásával változatos és művészi építészeti, belsőépítészeti megoldások szülessenek.


"A beton sokféle formát, textúrát fel tud venni, a homlokzati elemeken és a térköveken kívül közösségi terekben és nappalikban, kertekben használt bútorok is készülhetnek betonból" - mondta Ivánka Katalin, az Ivanka Beton Design egyik tulajdonos-alapítója.

A stúdió termékeit, megoldásait nemcsak belsőépítészek és lakberendezők keresik, van, hogy közvetlenül az ingatlan tulajdonosai fordulnak a tervezőkhöz egy-egy ötlettel. Az a jó, ha a megrendelők az ingatlan lehető korábbi tervfázisában jelentkeznek, mert ilyenkor még nagyon sok lehetőség van a kreatív megoldásokra, és a tervezők gyakorlatilag bármilyen burkolatot meg tudnak álmodni.

A dizájnerek ilyenkor felmérik, hogy méretben, stílusban milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. A beszélgetések során kiderül, milyen az ügyfél személyisége, hogyan kíván élni az általa megálmodott térben. A konkrét választást a tapintható minták is segítik.

A megrendelők nagyon kedvelik a fehér beton különféle megjelenési formáit, ami egyáltalán nem emlékezetet a klasszikus építőipari betonra, amitől általában mindenki idegenkedik. A beton kaphat lyukacsos, naturális, természetesebb hatású felületet és háromdimenziós, geometrikus, illetve egyéb textúrákat is.


A cég egyik leghíresebb terméke, az Orto egy olyan speciális fal- és padlóburkolat, amelybe besüllyesztett barázdák mentén mohát és kisebb növényeket lehet telepíteni. A burkolat kültérre s beltérre is egyaránt használható.

A dekorbeton falfelületek hangsúlyos textúrát adhatnak a vizes helyiségeknek, az egyedileg kiöntött, izgalmas formájú mosdóknak, asztaloknak köszönhetően a fürdőszobánk valóban teljesen egyedi lehet. Kérésre a betont üveggel, plexicsövekkel társítva fényáteresztővé teszik.

A betonfelületek gyártási árát négyzetméterenként „mérik”, ehhez jön igény szerint a szerelési, installálási ár. Az előre gyártott, 1-3 centiméter vastag padlólapok mellett a lapok az egybefüggő padlót is keresik a vevők. Ezek a felületek csak 5-8 milliméter vastagok, a padló kivitelezése a helyszínen történik.

 

forrás: deluxe.hu

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2010. november 23.