Betoncsövekből hotelszobák

Íme, egy osztrák projekt, amiért igazán lehet lelkesedni. Egy újszerű szálláslehetőségről van szó azok számára, akik szeretnek sátrazni, de nem akarnak elázni/megfázni. Esetleg szívesen olvasnának könyvet elalvás előtt, vagy felnéznének a csillagokra, mielőtt lehunyják a szemüket, továbbá nyugodtabbak lennének, ha értékeiket egy biztos helyen hagyhatnák, míg kirándulnak.


Erre nyújt megoldást a dasparkhotel a Duna partján fekvő Ottensheim városában. Az ötlet nagyszerű: a jól ismert betoncsatornákat elhelyezték egy kellemes környezetben, majd önálló bungalókká alakították őket, végezetül kiépítették a kiszolgáló infrastruktúrát (WC, zuhanyzó, kávézó stb...).

A kívülről rendkívül puritánnak ható csövek kényelmes belső teret rejtenek, melyet minden kényelmi eszközzel: franciaággyal, tárolási lehetőséggel, elektromos világítással, meleg takarókkal és hálózsákokkal is felszereltek.

Minden vendég kap egy saját kódot, ami a bungaló ajtaját nyitja, így az éjszakai szállás nappal értékmegérzőként funkcionál.

A klausztrofóbia elkerülése végett pedig minden betoncsövön nyitottak egy “tetőablakot “, melyen keresztül mindenki kedvére pásztázhatja az égbolt egy szeletét.

 

forrás: klassdsign.com

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2011. március 21.