Folyamatosan bővülő gyűjtemény látszóbeton különlegességekről

A Kortárs Építészeti Központ februárban tartotta meg Látszóbeton Szimpóziumát. Ezen már bemutatták a betonban rejlő építészeti lehetőségeket, a beton, mint anyag megformálásában megmutatkozó rendkívüli változatosságot. De honlapjukon egy microsite-al is tisztelegnek a látványbeton előtt.


A http://kek.org.hu/beton címen a szimpózium legfontosabb adatain túl megtalálható egy folyamatosan bővülő látszóbeton-gyűlytemény. Külön menüpontban tekinthetőek meg az olyan - a hazai látszóbeton előzményének mondható - építészeti alkotások, mint a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, az egri buszpályaudvar vagy a Móricz Zsigmond körtéren a közismert Gomba.

E mellett nemzetközi klasszikusok között is lehet böngészgetni. Megcsodálhatjuk többek között a muskegoni Szalézi Szent Ferenc Templomot, a washingtoni Third Church of Christ Templomot vagy a veronai Castelvecchio-t.

Természetesen a legújabb hazai remekműveknek sincs híján az oldal, a nemrégiben hírlevelünkben is megidézett badacsonytomaji Bazaltbor feldolgozóüzem mellett megtalálható itt rengeteg információ a győri Széchenyi István Egyetem bővítéséről, a budafoki víztoronyról, a 4-es metróról vagy éppen a kopaszi gátról.

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2011. június 22.