Egyre bővülő tapasztalatok - jövőbeli tervek

A kedvező külföldi tapasztalatok és a szakemberek elkötelezettsége mutatja, hogy a betonburkolat a megfelelő válasz a különleges forgalmi kihívásokra.


A növekvő számú európai példa mellett hazánkban is elkezdődtek azok a folyamatok, amelyek hosszú távon is értékelhető, saját kézből származó tapasztalatokat biztosítanak a betonburkolatok alkalmazására, az útépítési gyakorlatban. A városi forgalomban országszerte sikerrel üzemelő buszöblök, az egyszerre több sávban épülő M0-autópálya világszínvonalú minőségben megújuló szakaszai és az első betonburkolatos körforgalom is hozzájárul ahhoz az ismeretanyaghoz, amelyet a szakemberek sikerrel alkalmazhatnak a jövőben a hazai úthálózat fejlesztései során.

A speciális hazai viszonyok – a járműpark összetételétől kezdve, a néha extrémnek nevezhető időjárási tényezőkig – közepette egyre több helyen jelenik meg a beton az útépítésben, bizonyítva azt, hogy megfelelő szaktudással alkalmazva évtizedekre tervezhető, megbízható megoldást kínál a speciális forgalmi igényekre.

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2011. november 22.