Betonhenger hotel

Mit lehet kezdeni egy kiszuperált betoncsővel? Sokan nem tudják, hogy a beton újrahasznosítható, ha már nincs szükség egy-egy cementből készült elemre, összetörik és visszaolvasszák, hogy új építmények készüljenek belőle. Az ausztriai Andreas Strauss azonban újragondolta a betonból készült elhasználódott vízelvezető csövek hasznosítását, fogott egy ágyat, egy matracot, beletette a csőbe és megnyitotta az első betoncső szobákból álló szállodát, a Das Parkhotelt.


 A dolog éppen olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Az ausztriai Ottensheimben egy parkosított területen alakították ki a hotelt. Már a látvány sem mindennapi, ahogy a Duna parti ligetben egymás mellett sorakoznak a tetőablakkal, zárható ajtóval ellátott henger alakú lakosztályok. A külsejük nem árulja el, hogy mit rejtenek belül, kívülről biztonságot nyújtó takaróként borul a cementréteg a kis szobára. Belül azonban fa berakás, kényelmes matrac és vidám falfestés fogadja a vendégeket, a park területén pedig minden fontos létesítmény (vizesblokk, kávézó, étterem) megtalálható.

A Das Parkhotel különleges lakosztályai májustól októberig várják a vendégeket. A hotel nem mindennapiságát erősíti, hogy a vendégeknek annyit kell fizetni egy éjszakáért, amennyit megengedhetnek maguknak, vagy amennyit szerintük ér a szolgáltatás.

A hotel azonban olyannyira népszerű, hogy az ausztriai alapján már a németországi Bottropban is nyitottak egy üzletet az ötletgazdák.

Forrás, képek és további információk:
http://www.dasparkhotel.net/
http://www.facebook.com/dasparkhotel

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2012. november 29.