Divat a beton – Tiffany gyűrű betonból

Mi történik, ha egy neves építész ékszertervezésre adja a fejét, de nem tud elszakadni a kedvenc alapanyagától? Megszületik a legújabb őrület, vagyis divat lesz a beton.


A Tiffany & Co. a világ egyik legelegánsabb ékszerháza sosem riadt vissza a különleges és figyelemfelkeltő megoldásoktól. Most Frank Gehry építészt kérték fel az új kollekció tervezésére, aki egy számára jól ismert matériához nyúlt, a cementhez. Gehry jelmondata „Szépség szabályok nélkül!”, ami tökéletesen illik az általa megálmodott gyűrűkhöz és karperecekhez. Ahogyan a művész épületei turistalátványosságok hazájában, Amerikában, olyannyira formabontó az általa tervezett ékszerkollekció is. A tervező saját munkásságából merített, a gyűrűk és karperecek formavilágában tükröződik Gehry kézjegye, a meglepő hajlítások és a kidomborodó átkötések.

Természetesen az elmaradhatatlan ezüst sem hiányozhat az alkotásokról, de az ékszerek egyediségét mégiscsak az ékszertervezésben szokatlan felhasználású cement.

„Háromdimenziós koncepciókat elképzelni, majd papíron skiccelni és megvalósítani óriási érzés. Az alkotás öröme számomra ugyanakkora, ha egy épületről, ha egy ékszerről beszélünk. Imádtam ezt a munkát!” – nyilatkozta Gehry.

A különleges alkotások után már csak az a kérdés marad nyitva, hogy a divatvilág melyik szegletét veszi be legközelebb a hódító útját járó cement.

Forrás és fotók:
stylemagazin.hu
freshome.com
 

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2012. november 29.