Beton az otthonunkban

A modern építészet egyre népszerűbb alapanyaga a beton. Az anyag előnye, hogy jól és könnyen formálható, és szinte bármi készíthető belőle. A belsőépítészek előszeretettel alkalmazzák e hihetetlenül sokoldalú építőanyagot, amiből pultokat, burkolatokat, fürdőkádakat, mosdókat és környezettudatos művészeti alkotásokat készítenek.


A beton többé már nem az a szürke, unalmas építőanyag, aminek sokáig ismertük. A modern technológiának és a szokatlan megoldásoknak köszönhetően a beton az egyik legizgalmasabb lakásdekorációs elem. Előnye, hogy rendkívül tartós, időtálló megoldásokat biztosít.

Először azt gondolhatnánk, hogy a beton a minimalista stílus kiváló alapanyaga lehet, de mivel bármilyen anyaggal jól kombinálható, rengeteg megoldási lehetőséget rejt magában. Betonból szinte bármi kialakítható és bármilyen hatás elérhető. A dekor cement színe szabadon kiválasztható, bármilyen mintát, formát ki lehet hozni belőle, segítségével elegáns, drága burkolati hatás is könnyen elérhető.

A beton nagyszerűen alkalmazható a fürdőszobában, valóban egyedi, saját igényeknek megfelelő modern kádak, mosdók alakíthatók ki egyszerűen. Betonból gyönyörű falburkolat megoldásokat lehet készíteni, amiből bármilyen, a megrendelő elképzelésének megfelelő mintát ki lehet rajzolni. A beton kiválóan helyettesíti a drága csempe, kő, padló burkolatot.


Forrás: http://betondesign.hu

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2013. április 17.