Szakemberképzés együttműködő támogatással

 

A megújuló Magyar Cementipari Szövetség és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki kara és az Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszéke együttműködési megállapodást írt alá július 17-én. A felgyorsult építőipari fejlődés és a korszakváltás olyan új irányokat jelöl ki, amelyben a szakmai és felsőfokú szakemberképzés összefogásának célja, hogy az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket versenyképes és naprakész tudáshoz és tapasztalthoz segítse.


A Magyar Cementipari Szövetség az összefogás szándékának előtérbe helyezésével új stratégiai irányokat jelöl ki, nemcsak a partnerkapcsolatok felé való nyitásban, hanem a Szövetség belső struktúrájának tekintetében is. A kibővített szakmai és érdekvédelmi tevékenység kiterjed a hazai építőanyag gyártók szélesebb körére, úgymint a cement, a transzportbeton, mész, kő és kavics, adalékszer, valamint betontermék. Az összefogás globális céljának középpontjába pedig a betonból készült építmények, szerkezetek, műtárgyak kerültek, melyek nem jöhetnének létre a Szövetség tagjainak munkája és hozzájárulása nélkül.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kötött megállapodás elsősorban a kutatás-fejlesztés, valamint a felsőfokú szakember-, szakmérnök képzés támogatására, közös kezdeményezésként jött létre. „A megállapodás alapja a kölcsönös bizalom és egymás szaktudásának, szakértelmének elismerése. Célunk, hogy a megfelelő szakmai utánpótlás már az egyetemi tanulmányai során valóban használható tudást szerezzen, amely a fiatal lendülettel egységben elősegíti az iparág fejlődését.” – mondta Szarkándi János, a Magyar Cementipari Szövetség elnöke. „Az együttműködés létrehozásának további célja, hogy az egyetemről kikerülő, frissen végzett hallgatóink már naprakész, a legújabb technikai ismeretek birtokában lévő, versenyképes tudással és tapasztalattal indulhassanak neki a munkakeresésnek.” – tette hozzá Dr. Dunai László, a Budapesti Műszaki Egyetem dékánja.

Az együttműködési megállapodás a pályázatokon való közös részvételt, valamint az ipari szakembereknek az oktatási formákba való bekapcsolódását is magába foglalja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2013. július 23.