Sztrádaépítések
Napokon belül elkészül és várhatóan augusztus 4-én forgalomba is helyezik az M3-as autópálya nyíregyházi elkerülő szakaszát, azonban két híd, és egy újabb sztrádaszakasz építése is 2007-re csúszhat.

Az idén hat autópálya-szakaszt kellene még átadni, ám elképzelhető, hogy ezek fele csak 2007-ben kerül forgalomba. Az elkészültek közül elsőként az M3-as gyorsút nyíregyházi elkerülőjét fogják átadni; a 8,1 km-es útszakasz munkálatai az utolsó szakaszba érkeztek.

Nem csak az épülő gyorsutakon dolgoznak azonban a munkások, hanem a már meglévő utakon is végeznek felújítási munkálatokat, jellemzően az alföldi sztrádákon. A nyári hónapokban a forgalom gyérebb, és bár többnyire csak kisebb volumenű munkákat – egy-egy sáv lezárásával – végeznek, akad egy-két nagyobb munkálat is, mint az M5-ösön a 4-es főút felé vezető M0-ás csomópontnál a Szeged felé tartó teljes sávot érintő felújítás.

A július végi szélsőséges, mindenkit próbára tévő kánikula erősen igénybe veszi a sztrádák kopórétegét is. Ilyen körülmények között kisebb forgalom mellett is jó eséllyel alakulnak ki nyomvályúk, hullámok az utakon, amelyeknek kijavítása rendkívül időigényes és költséges feladat.

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2006. szeptember 12.