Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/hirlevel.ferlingpr.com/Connections/stat.php on line 7 MCSZ hírlevél

 


Bokrétaünnepség a köröshegyi völgyhídon

Augusztus 25-én tartották az M7-es autópálya hiányzó, Balatonszárszó és Zamárdi közötti szakaszán épülő köröshegyi völgyhíd ún. bokrétaünnepségét. Az eseménnyel a beruházás során fellelhető legmagasabb pont elérését ünnepelték meg.


Az ország ezidáig egyetlen viaduktjának építése során augusztus 25-én érkezett el az a pont, amely bokrétaünnepségre adhat okot – a magasépítészeti beruházások során ugyanis különleges jelentősége van a "legmagasabb pont" elérésének, majdnem annyira, mint a hegymászás során a csúcs meghódításának. A 88 méteres talajszint feletti magasság elérése a gigantikus híd építése során ugyanis nem kis teljesítmény: a majd' 700 tonnás hídelemek, az összesen 120 ezer köbméter beton megmozgatása nem kis energiába került. A régi, nyomvályús főút helyett épülő szilárd, korszerű betonút előre láthatólag 2007. augusztus végén készül el, ezek után adják át a forgalomnak.

 Vissza a hírekhez!


Budapest, 2006. szeptember 12.