2007. november


Érdekvédelem szakmai és partnerségi alapokon

Köszöntjük hírlevelünk olvasóit!

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Fokozott terhelésű utak felújítása betonnal

Minden nagyvárosban hatványozott problémát jelentenek az útfelújítások, amelyek nehézkesen haladnak, és nem is mindig hoznak tartós eredményt. A hazánkban 2007. tavaszán lezajlott II. Nemzetközi Betonút Szimpózium tanúsága szerint azonban van megoldás: a whitetopping. A Magyarországon még csak most debütáló technológiát először Szegeden alkalmazták a közelmúltban.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



A cement útja

Az építkezők számára a modern világban magától értetődő lehet a cement, mint kötőanyag jelenléte. Az anyag „karrierje” azonban nagyon régről indult.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Gízai betonpiramisok?

Az emberiség történelmének eddig feltáratlan, illetve kérdéses epizódjainak egyike az egyiptomi piramisok megépítését kísérő mítoszok sora. A philadelphiai Drexler Egyetem kutatóinak a közelmúltban megjelent tanulmánya azonban választ adhat a máig ismeretlen építési alapanyagok és technológiák kérdéseire Az amerikai szakemberek részletes anyagvizsgálatok után arra a következtetésre jutottak, hogy az egyiptomiak betont használtak a piramisok építésénél.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Amikor nélkülözhetetlen a beton

A beton nélkülözhetetlen része a mindennapi életnek, elsősorban előnyös tulajdonságai miatt. Az átlagember szemében a beton elsősorban az utak alapanyagaként ismert, pedig rengeteg egyéb felhasználási módja van.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2007. szeptember 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!