MCSZ hírlevél: 2006. szeptember


Betonutak negyven évre
2006. október 25-én kezdődik az a háromnapos konferenciasorozat az Egyesült Államokban, amelynek témája a minél hosszabb élettartamú, betonból készült útburkolatok gyártása. A nemzetközi fórumon a tapasztalatcsere és a tudás-átadás játssza a főszerepet.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Cementtel a légszennyezés ellen?

Az olaszországi Italcementi SpA sajátságos módszerrel küzd a városi betondzsungelekben lassan kritikus méreteket öltő légszennyezés ellen. Idén bevezetett termékük, a TX Active cementtel elegyítve, fény hatására felgyorsítja az autókban és fűtőrendszerekben használt fosszilis fűtőanyagok égése során keletkező légszennyező anyagokat lebomlását.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Újabb hulladékégetők Magyarországon

Többek között a Beremendi Cementgyárnál, Inotán, Orosházán és Tatabányán tervezik kommunális hulladékégető építését 2007 és 2013 között.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Bokrétaünnepség a köröshegyi völgyhídon

Augusztus 25-én tartották az M7-es autópálya hiányzó, Balatonszárszó és Zamárdi közötti szakaszán épülő köröshegyi völgyhíd ún. bokrétaünnepségét. Az eseménnyel a beruházás során fellelhető legmagasabb pont elérését ünnepelték meg.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Főtér betonból

Nagy tetszést aratott a szombathelyiek körében az új főtér, amelyet 2006. augusztus 20-án adtak át a nagyközönségnek. A majd' egymilliárdos beruházás során teljes közmű- és burkolatcsere történt, és új díszszobrokat is kapott a tér.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2006. szeptember 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!