hírlevél | 2024. 04. 20.


Cement- és betonipari képzés a Pannon Egyetemen

A cement- és betongyártás technológiai kérdéseiről indítottunk elméleti kurzust a 2014-15-ös őszi félévben a Pannon Egyetemen. Az előadások során a Szövetség tagjainak szakértői adják át az iparág legkorszerűbb ismereteit, és olyan világszínvonalú tudást, amely segítségével a hallgatók az egyetem elvégzése után naprakész ismeretek birtokában léphetnek majd a munkaerőpiacra.


A kurzus megvalósulása a megújult Szövetség stratégiájának fontos része. Célja, hogy az állandóan fejlődő cement- és betongyártásról, valamint a technológiai újdonságokról maguk a gyakorlatban is tevékenykedő szakemberek adják át ismereteiket, így juttatva naprakész és használható tudáshoz a jövő mérnökeit. A kurzus előadásait tartók a szakmában dolgoznak, napi szinten részt vesznek a hazai cement és beton fejlesztésekben, és a belőlük megvalósuló épületek, szerkezetek, tárgyak létrehozásában. Mindez az iparág fennmaradásának és fejlődésének kulcsa, a szélesebb, gyakorlatból származó tudás átadása elengedhetetlen ahhoz, hogy a szakemberképzésben részt vevő hallgatók a szükséges ismeretekkel lépjenek ki a munkaerőpiacra és nézzenek szembe a folyamatos innovációs kihívásokkal.

A veszprémi Pannon Egyetemen szeptember 18-án kezdődött, kétheti rendszerességgel megtartott kurzuson a hallgatók részletes ismereteket szerezhetnek a kötőanyag kémiáról- és technológiáról, a cementgyártás folyamatáról, a legfontosabb munka- és tűzvédelmi előírásokról, a környezetvédelmi mérésekről, jogszabályairól, valamint a betonról, a betonból létrehozható szerkezetekről, műtárgyakról és épületekről. A kurzus végén a félév alatt megszerezett ismereteikből vizsga keretében számot is kell adniuk.
 

 Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. április 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a http://www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg!

©2014 Minden jog fenntartva - CeMBeton