hírlevél | 2024. 04. 26.


Beton projektek – munkában a Betonnépszerűsítő Munkacsoport

A beton arcai kiállítás Pécsen

Idén ősszel, A beton arcai címmel több mint egy hónapig volt látható a pécsi Nick Art & Design galériában az a betondesign kiállítás, ami bemutatta a beton sokszínű felhasználhatóságát, és nagymértékben hozzájárult a betonnal szembeni tévhitek, előítéletek eloszlatásához. A tárlaton felsorakoztatott képzőművészeti alkotások a mindennapi életünkben egyre több helyen megjelenő beton nem mindennapi formáit ábrázolták.
 


A kiállításon változatos beton designt termékek, ipari- és képzőművészeti alkotásokon keresztül mutatták be a beton anyagban rejlő lehetőségeket. A beton mindennapi életünk megszokott részévé vált, olyannyira, hogy jelenléte sokszor nem kelti fel a figyelmünket, vagy éppen a panelrengetegek jutnak róla eszünkbe, egyhangú és élettelen felületek.

Egyre többször találkozhatunk viszont olyan építészeti megoldásokkal is, melyek azt bizonyítják, hogy betonból is lehet izgalmas, tartalmas és időtálló felületeket alkotni. Egyre több képzőművész vállalja fel a kihívást, hogy a betonhoz új szemléletmóddal közelítve egyedi, akár meglepő alkotásokat hozzon létre.

A beton arcai kiállítás az októberi Design Hét pécsi állomásának kiemelkedő színtere volt. A rendezvénysorozat alkalmával több izgalmas program is kiegészítette a tárlatot.

A kiállítás helyszínén került megrendezésre a betonnal foglalkozó szakmai délután is, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség és a Magyar Betonelemgyártó Szövetség közös Betonnépszerűsítő Munkacsoportjának tevékenységével, és a beton újszerű, építészeti és művészeti alkalmazási lehetőségeivel is.
 

Szöveg és kép forrása: BETON Szakmai lap 2014. szeptember-október
 

 Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. április 26.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a http://www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg!

©2014 Minden jog fenntartva - CeMBeton