Zöld energia

Megújulási kényszer az energiaiparban

Komoly belső feszültségek jellemzik az alternatív energiahordozók piacát - derült ki a Népszabadság május 27-én, a PANNONPOWER HOLDING Rt. támogatásával  tartott konferenciáján.

 Kattintson ide a részletekért!



Meghatározóak lesznek a zöld fejlesztések

A környezetvédelmi kormányzás fő karakterét a zöld fejlesztések határozzák meg az elkövetkező négy évben – jelentette ki Persányi Miklós kijelölt környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

 Kattintson ide a részletekért!



Búza helyett energiaerdő
Az elmúlt években termett hatalmas mennyiségű gabona, valamint annak értékesítési, tárolási nehézségei rávilágítottak arra, hogy a termelőknek el kell gondolkodniuk a termelési szerkezet átalakításán.

 Kattintson ide a részletekért!



Kitekintő

Energiafűvel megoldhatóak lennének az energiaproblémák
A Carnegie Mellon-i Egyetem kutatói szerint az energiafű csökkentheti az USA fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségét, és mérsékelheti a magas szállítási költségeket. A jelentés szerint eljött az idő, hogy az Egyesült Államok elkezdjen áttérni az energiafűből nyerhető etanol használatára.

 Kattintson ide a részletekért!



Rólunk szól

"Még zöldebb" energia Pécsett
A zöld fejlesztések mellett kötelezte el magát a PANNONPOWER HOLDING Rt. A társaság a meglévő biomasszablokk mellett két újabb, hasonló egység indítását tervezi. Somosi László elnök-vezérigazgató szerint ezek 2010-ben állhatnának üzembe.

 Kattintson ide a részletekért!




Pécs, 2007. június 15.