MCSZ hírlevél: 2006. október


Környezettudatos cementgyártás

A Duna-Dráva Cement és a HOLCIM is sikerrel vett részt azon a pályázaton, amely bizonyítani hivatott: a környezetvédelem nem csak, hogy nem ablakon kidobott pénz, hanem gyorsan megtérülő gazdasági befektetés.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Zöld aszfalt

A hazai közúthálózat mintegy hetven százaléka esetében tetemes összeget emészt fel a szintentartás, harminc százalék esetében pedig olyan rosszak a körülmények, hogy már a szintentartás sem lehetséges.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Aknafedelek kontra aszfaltút – szintben maradni

Az országban mindenütt tapasztalható a probléma: komoly fej-, jobban mondva gumitörést okoznak az autósoknak az aknafedelek. Megoldás eddig még nem született, a szakemberek is csak találgatnak.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Dimbes-dombos útjaink – Vas megyei helyzetkép

Közútjaink állapota néhol kétségbeejtő. Ki tudja, hogy egy képzeletbeli, megyék közti felmérésben vajon melyik megyénk útjai végeznének az utolsó helyen; Vas megye útjainak állapota valószínűleg tipikusnak mondható az ország egészét tekintve.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Betonút kisebb kiadásban

A Zala megyei Murarátkán betonból készítenek el egy több, mint fél kilométer hosszú útszakaszt – gazdaságossági okokból.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Új utakon

A pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvány, együttműködve a Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központtal az idei évben jubileumi, tizenötödik alkalommal rendezte meg a Határon Túli Magyarok Fesztiválját 2006. október 12-22-e között. Ezen rendezvénysorozat keretein belül zajlott az "ÚJ UTAKON: beton az építészetben, művészetben, út- és hídépítésben" című nemzetközi szimpozium is.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2006. szeptember 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!