MCSZ hírlevél (2010 április)


Betonbiztos designsiker

Eltéveszthetetlen az IVANKA Beton Design bejárata a Bulcsú utcában: nem lehet nem észrevenni a régi, emeletes téglaházak között megbúvó karakteres, egyszintes betonépületet. A név és a székhely alapján bárki könnyűszerrel kikövetkeztetheti, milyen anyaggal foglalkoznak a falak mögött, de azt már nehezebb definiálni, pontosan mit is csinálnak vele – az IVANKA mindig is több irányt próbált követni, a műszaki megoldások nyújtásától az egyéni projektek megvalósításáig.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Másfél köbméter betonnal emelték a Margit hidat

Megemelték, és magasabbra helyezték a Margit hidat a pesti rakpart fölött, hogy a jövőben ne szoruljanak be a nagyobb gépjárművek a híd alá. A pesti rakpart feletti hídrészt 20 centiméterrel magasították, összesen másfél köbméternyi beton bealapozásával.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Még mindig nő a felszámolások száma az építőiparban

Februárban tovább emelkedett a felszámolások amúgy sem alacsony száma az építőiparban. Tavaly az év második hónapjában 228 céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás az ágazatban, most 263 jutott erre a sorsra. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint nem annyira az optimizmus, mint inkább az adósságszédelgők aktivizálódásnak jele, hogy a tavalyi utolsó negyedév óta ismét emelkedik az új cégbejegyzések száma az ágazatban.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Átadták az M6-ost – akadt javítani való

Átadták az M6-os autópálya új szakaszait szerdán. A Dunaújváros és Szekszárd között húzódó 65,1 kilométeres gyorsforgalmi út 118,6 milliárd forintba került, míg a Pécsig tartó nyolcvan kilométeres rész 226 milliárd forintba. Két héttel az átadás előtt még akadt javítanivaló.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Beton terelők a békák védelmére

Beton átereszeket építenek békák számára az élőhelyük és a szaporodóhelyük közti közutak alatt az Egerhez közeli Felsőtárkányban, illetve a borsodi Bogácson, így itt idén utoljára viszik át őket önkéntesek vödrökben a veszélyes útszakaszokon.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Új építőanyag - meggymagos beton

A 100 csoda kiállításon bárki megtekintheti a biobetont, egy aprócska tégladarabot. A találmányt Deme Miklósné Fazekas Ágnes jegyzi, aki kísérletező kedvének köszönheti, hogy nem csupán ezen a kiállításon, de nemzetközi színtéren is számos sikert könyvelhet el. Deme Miklósnénak semmi köze az építőiparhoz, a környezetvédelemhez, de még csak a műszaki tudományokhoz sem.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2010. április 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!