MCSZ Hírlevél 2011. június


Körforgalmi betonburkolatok

A betonburkolatos körforgalmi csomópontok megejtően vonzók teherbírásuk, alaktartó pályaszerkezetük és nagyszerű tapadó súrlódásuk miatt.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Beton az ékszeresdobozban és a gardróbszekrényben

Beton, fém, műgyanta és fa. Ezek nem éppen a divatipar alapanyagai, mégis találunk divattervezőket, akik ezeket használják alkotásuk alapanyagaként. Összegyűjtöttünk néhány példát arra, hogyan is ültethetőek át a legkülönfélébb anyagok a viseletbe.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Hogyan készítsünk látványbetont - I.

Az ezredfordulón Magyarországon is reneszánszát éli az úgynevezett látványbeton szerkezetek készítése. Az ilyen, egyedi szerkezetek megjelenési módjának részletes meghatározása, a szerkezetek előírás szerinti gondos kivitelezése és az elkészült szerkezet, felület minőségének tárgyilagos megítélése sokszor komoly fejtörést okoz.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Folyamatosan bővülő gyűjtemény látszóbeton különlegességekről

A Kortárs Építészeti Központ februárban tartotta meg Látszóbeton Szimpóziumát. Ezen már bemutatták a betonban rejlő építészeti lehetőségeket, a beton, mint anyag megformálásában megmutatkozó rendkívüli változatosságot. De honlapjukon egy microsite-al is tisztelegnek a látványbeton előtt.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Beton parfümkupak

Hírlevelünk olvasói talán már meg sem döbbennek azon, mi mindenre jó a beton, mennyi mindenre fel lehet használni egy kis kreativitással. Azt már néhány cikkel ezelőtt is láthattuk, hogy a divat sem kerülte el a használatát. Ezúttal pedig a szépészeti iparból hozunk egy példát.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Garéi betontárolókból borutas pihenők?

A Garé határában éktelenkedő betoncsöveket eredetileg veszélyes hulladékok tárolására tervezték, de lehet, hogy bort fognak kínálni belőlük.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2011. június 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!