MCSZ Hírlevél 2013. április


Vasbeton helyett nádbeton

 

Újfajta építőanyag nyert teret az építőanyagok piacán, ami a nádbeton. Ez a remek találmány az Újvidéki Egyetem Építészeti Karának egyik hallgatójához köthető. A zsenialitás abban rejlik, hogy természetes anyagból környezetkímélő betont állított elő.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Beton az otthonunkban

A modern építészet egyre népszerűbb alapanyaga a beton. Az anyag előnye, hogy jól és könnyen formálható, és szinte bármi készíthető belőle. A belsőépítészek előszeretettel alkalmazzák e hihetetlenül sokoldalú építőanyagot, amiből pultokat, burkolatokat, fürdőkádakat, mosdókat és környezettudatos művészeti alkotásokat készítenek.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Sikeres magyar találmány folytatása: a pixelbeton

A magyar találmányú üvegszálas fényáteresztő beton töretlen népszerűségnek örvend – különösen a külföldi vevők körében. Gyártása az indulás óta nyereséges és elkészült a termék új generációja, a pixelbeton, ami felébe sem kerül, mint az elődje, a különbség pedig annyi, hogy az üvegszálak helyett műanyag elemek juttatják keresztül a fényt a betonon.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Franciaország – sajt a város szívében

A sajt országában a könyvtár is sajtból készül, vagy legalábbis ezt a látszatot kelti a du Besset-Lyon építésziroda egyik legújabb munkája.

 

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Levélformájú járólapok

Tíz év munka eredményeként született meg a levélformájú beton járólap Makovecz Anna keze által.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2013. április 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!