MCSZ hírlevél: 2007. március


Az M7-es eljut a horvát határig

A Betonút Zrt. és a portugál érdekeltségű Mota Engil alkotta konzorcium nyerte azt a közbeszerzési eljárást, amelyet az M7-es 1,1 kilométernyi szakaszára írt ki a kormány. A várhatóan jövő júniusra elkészülő útszakasz közel 1,1 milliárd forintba kerül.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Ókori beton: miből készültek a piramisok?

A beton, mint építőanyag feltalálóinak a közvélekedés a rómaiakat tartja. Ha az amerikai tanulmány, amelynek állítása szerint a nagy piramisok építésekor betont használtak az építők, igaznak bizonyul, akkor újabb "betonszilárd" elmélet dől meg.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



II. Betonút Szimpózium

Többek között a betontechnológiáról, a beton előnyeiről és felhasználási területeiről hallhatnak előadásokat a 2007. áprilisában tartandó II. Betonút Szimpózium résztvevői.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Cementtel a légszennyezés ellen?

Az olaszországi Italcementi SpA sajátságos módszerrel küzd a városi betondzsungelekben lassan kritikus méreteket öltő légszennyezés ellen. Idén bevezetett termékük, a TX Active cementtel elegyítve, fény hatására felgyorsítja az autókban és fűtőrendszerekben használt fosszilis fűtőanyagok égése során keletkező légszennyező anyagokat lebomlását.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Fejlesztési támogatások utakra

Pályázati rendszer keretében dönt a regionális fejlesztési tanács a települési önkormányzati szilárd burkolatú belterületi közutak burkolatfelújításának támogatásáról (TEUT). A pályázatok benyújtási határideje 2007. április 15., így még meg lehet fontolni a pályázatok tartalmát.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2006. szeptember 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!