MCSZ hírlevél (2010 március)


Mágikus tervek a világkiállításra – betonelemekkel is

A május és október között esedékes sanghaji világkiállításra készölő több terv is meglehetősen merésznek ígérkezik. Az olasz pavilon például beton-marokkóra fog emlékeztetni.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Magassági rekorder beton alapokon

Az elmúlt időszak kétségkívül leglátványosabb eseménye a világ legmagasabb épületének megnyitása volt Dubajban. A Burdzs Kalifa névre keresztelt, 828 méteres felhőkarcoló igazi építészeti remekmű, amely számos világrekorddal és egyedülálló technológiai megoldással büszkélkedhet.
 

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Látszóbeton a 4-es metrónál

Látszóbeton, nyersbeton, fehér beton – egyre gyakoribb kifejezések a kortárs építészet eszköztárában. A látszóbetonok alkalmazása ma reneszánszát éli: egy új építészgeneráció kezében válik téralkotó anyaggá. Magyarországon a 4-es metró az első olyan építési beruházás, ahol a látszóbeton felületek alkalmazása meghatározó.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Betonréteggel javított útburkolat

Napjainban a világ útügyi szervezeteinek részéről fokozott igény jelentkezik az útburkolatok olyan megfelelő fenntartási és felújítási stratégiáinak kidolgozására, amely hosszú távon gazdaságos megoldást jelent. A stratégiában fontos szerepet kap a betonburkolat, mert költséghatékony és sokoldalú.
 

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2010. március 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!