2010. december


 

 

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kíván a
Magyar Cementipari Szövetség!

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Erdei lak betonból

Az átlagember, ha maga elé képzel egy csordogáló erdei patak mellé épített lakályos épületet, akkor valószínűleg nem egy vasbeton épület ugrik be neki elsőre. Pedig létezik ilyen is, ráadásul szépsége világhírűvé is tette. Ez a Fallingwater, a pennsylvaniai Vízesés-ház.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Betonból építettek gátat Kolontáron

A vasárnap a legtöbb ember számára a pihenésé, de nem a vörösiszap-katasztrófa térségében: a hétvégi napokon is kilenc teherautó hordta folyamatosan a résfal építéséhez a betont, hogy épülhessen a gát.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Dizájnos lámpatestek betonból

Az olasz dizájnstúdió, a Lucidi & Pevere tölcsér alakú lámpákat tervezett betonból a szintén olasz Foscarini márkának.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Fémnövénnyel futtatták be a betonszínházat

Épületet dekorálni olyan esetben érdemes, ha az önmagán túl hozzáad valamit az eredetihez. Mint ahogy az a Magyar Színháznál is történt. A Szövetség 39 csoport nem egyszerűen kifestette a sokak által gyűlölt házat, hanem megmutatta, az miért érdemel mégis figyelmet.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Árvízbiztos monolit vasbeton lakóépületnek Felsőzsolcán

Elkészül az első épület a három közül az árvíz sújtotta Felsőzsolcán. Ezek a házak nagyobb biztonságot nyújtanak a természeti katasztrófák, így az árvíz ellen is.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Betonmecset a sivatagban

 

A helyiek az Öböl hófehér gyöngyének nevezik az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, Abu Dhabi-ban található Zajed sejk mecsetet. A muszlim világ nyolcadik legnagyobb temploma, több Guiness-rekord birtokosa, meglepő módon szinte teljes egészében betonból készült.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!
Budapest, 2010. december 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!