MCSZ Hírlevél 2012. November


 Betonhenger hotel

Mit lehet kezdeni egy kiszuperált betoncsővel? Sokan nem tudják, hogy a beton újrahasznosítható, ha már nincs szükség egy-egy cementből készült elemre, összetörik és visszaolvasszák, hogy új építmények készüljenek belőle. Az ausztriai Andreas Strauss azonban újragondolta a betonból készült elhasználódott vízelvezető csövek hasznosítását, fogott egy ágyat, egy matracot, beletette a csőbe és megnyitotta az első betoncső szobákból álló szállodát, a Das Parkhotelt.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Cementszobrok VS. klímaváltozás?

Isaac Cordal neve talán teljesen ismeretlen a hazai közönség előtt, pedig a spanyol képzőművész különleges technikával készült szobrai és street-art installációi már bejárták a nyugat-európai városokat és mindenhol komoly visszhangra találtak. Művei egyediségét újító látásmódja és szokatlan anyaghasználata adja. Cordal a szobrok nagy részét vízbe állítva helyezi el, és egy eddig művészeti használatban ismeretlen anyagból, a cementből készíti őket.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Betonban kenuzni

Többségünk azon is meglepődik, hogy a beton képes úszni a vízen. Egyesek azonban egyenesen kenut készítenek az építőipari anyagból, és versenyeznek vele. A nyár közepén rendezték meg Ráckevén az első országos betonkenu versenyt.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Múlt és jövő a nyersbeton-építészetben

„Betonretró-betonjövő” címmel rendezett szakmai napot a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a Design Terminálban 2012. május 4-én.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Divat a beton – Tiffany gyűrű betonból

Mi történik, ha egy neves építész ékszertervezésre adja a fejét, de nem tud elszakadni a kedvenc alapanyagától? Megszületik a legújabb őrület, vagyis divat lesz a beton.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2012. november 29.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!