július


Beton a kidobott üvegből?

Hatalmas mennyiségű üveghulladék végzi a szemétlerakókban, felhasználatlanul, csak a helyet foglalva. Egy magyar vállalkozás most, úgy tűnik, ötletes megoldást talált erre a problémára: az üvegipar által fel nem használt törmeléket porítás útján ún. "üveglisztté" alakítják, amelyet adalékanyagként lehet hozzáadni a készülő betontermékekhez.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Magyar fogyasztóvédők Szlovákiában

Egyre gyakoribbá válnak a fogyasztóvédelmi vizsgálatok az építőiparban is. A jó minőségű cement védelme érdekében tartott ellenőrzések több szempontból is hasznosak. A magyar szakemberek legutóbb Szlovákiában jártak.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Sztrádaépítések
Napokon belül elkészül és várhatóan augusztus 4-én forgalomba is helyezik az M3-as autópálya nyíregyházi elkerülő szakaszát, azonban két híd, és egy újabb sztrádaszakasz építése is 2007-re csúszhat.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Készülő völgyhíd

A Nemzeti Autópálya Rt. tájékoztatása szerint nagyjából egy év múlva, vagyis a módosított határidőre elkészülhet a kőröshegyi sztrádavölgyhíd. A gigászi pillérek már állnak.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



A kánikula az utakat is "megviseli"

A szokatlanul hosszú ideig tartó kánikula nem csak az embereket, hanem az utak aszfalt kopórétegeit is megviseli. A megoldás: türelem vagy újraaszfaltozás.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2006. szeptember 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!