sdfsdfsdf

sdflskdfjsdlkfjsldkfjslkfjlsdkjfsd

fs

fsd

fsdf





Kitekintő

Hiába minden: a függőség marad

A világ fosszilis tüzelőanyagoktól való függése 2030-ig még biztosan megmarad - közölte a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA). Az elemzések szerint az olaj részaránya csökkenni fog, a szénfelhasználás ugyanakkor újra nő.

 Kattintson ide a részletekért!



Klímatőzsde: betöltetlen álláshelyek

Jelentős a munkaerőhiány a klímatőzsdén a Reuters Carbon Market Community szerint. Az ok: a szakképzett jelentkezők hiánya.

 Kattintson ide a részletekért!



Zöld energia

Energiaprogram: magánszemélyek kizárva

Nem vehetnek részt magánszemélyek a környezet és energia operatív program pályázatán, pedig Magyarországon lenne mit javítani az energiatakarékosság terén.

 Kattintson ide a részletekért!



Egyre lazábbá válik az emissziókereskedelem

Az európai uniós emisszió kereskedelem (ETS) 2008-tól érvényes feltételei alapján úgy tűnik, a kezdeti szigort egyre nagyobb lazaság és megalkuvás követi: a környezetvédelmi érdekek helyett inkább az ipari érdekek dominálnak.

 Kattintson ide a részletekért!



Azonnali intézkedéseket sürget az IEA

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) nemrég közzétett jelentése szerint az energia-felhasználás emelkedése miatt tovább nő a világméretű széndioxid-kibocsátás, és a szennyezőanyag-kibocsátás visszafogása egyre költségesebbé válik. A következmények beláthatatlanok lehetnek.

 Kattintson ide a részletekért!



Rólunk szól

Németh Frigyes a BEE élén

Németh Frigyes lett a Biomasszaerőművek Egyesülése (BEE) elnöke.

 Kattintson ide a részletekért!



Konferencia a biomasszáról – Pécsett

A Pécsi Biomassza-konzorcium, az Interregionális Megújuló Egyesület (IME) és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara „Via Futuri 2007” címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendezett a biomassza-alapú energiatermelésről 2007. november 15-16-án a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán.

 Kattintson ide a részletekért!




Pécs, 2008. április 6.