2008. december


Budapestre figyelt a cementvilág

Hazánkban tartotta hagyományos éves konferenciáját szeptember 11. és 13. között az Európai Cementipari Szövetség (CEMBUREAU).  A rendezvény nyitányára napvilágot látott az MCSZ új bemutatkozó kiadványa is.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



A CEMBUREAU riadót fúj: a „carbon leakage” végletesen sebezhetővé teszi az európai cementgyártást

A CEMBUREAU, az európai Cementipari Szövetség1 felszólította az európai Parlamentet, a Tanácsot és a bizottságot, hogy a Kibocsátás-kereskedelmi Irányelv legutóbbi felülvizsgálata során nyújtson minimális garanciát az európai cementiparnak avégett, hogy elkerülhessék a carbon leakage-hatást (azaz olyan EU-n kívüli országokba helyeződjön át a termelés, ahol kevésbé szigorú kibocsátási határértékek érvényesülnek) és a nemzetközi verseny torzulását.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Globális lehűlés? Egy új eljárással betonná alakítható a szén-dioxid

Amerikai mérnökök nemrégiben új módszerrel álltak elő a légkörbe kerülő szén-dioxid gáz mennyiségének a csökkentésére: az üvegházhatású gázt egy új eljárással cementté alakítanák. Ezáltal gyökeresen meg lehetne reformálni több, erősen szennyező iparágat.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Légtisztító betonból épül út Hollandiában

 A hollandiai Hengelo városkában épül az első út, melyet légtisztító betonnal burkolnak.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Új nevet kapott a zsákgyár

A cementeszsákok csomagolóanyagait gyártó cég idén nyáron változáson ment keresztül. Erről kérdeztük Gábor Györgyöt, a cég ügyvezető igazgatóját.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Ventillátorok jobb kopási eredményei

Az International Cemet Review nemrégiben számolt be a kanadai AirStream Systems új fejlesztéséről, amellyel jelentős mértékben sikerült megnövelni a kemencék szellőzésére használt ventillátorok teljesítményét és élettartamát.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2008. december 11.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!