MCSZ Hírlevél (2009. április)


A mellőzött technológia - Aszfalt- vs. betonburkolat
(kivonat Dr. Rigó Mihály szakcikkéből)
 

Évtizedekkel ezelőtt elődeink építettek mind aszfalt, mind beton pályaszerkezetű utakat, pedig akkoriban még sehol sem volt autópálya. Mintegy három évtizeddel ezelőtt azonban történt valami, és a betontechnológia hirtelen eltűnt a süllyesztőben. Valószínű, hogy ez magyar sajátosság, mert az egész világ használja, miközben itthon természetes jelenség a betonburkolatok mellőzése, kiszorítása.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



„Zöld” volt a trend a Construmán

Megújult környezetben, új termékstruktúrával várta az érdeklődőket Közép-Európa egyik legrangosabb és legismertebb építőipari szakkiállítása, a CONSTRUMA április 1. és 5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Metrók: látszóbeton szerkezetek

Habár a budapesti négyes metró körüli viharok nem csitulnak, az alagutakban egyszer megindul a közlekedés, és emberek százezrei fogják megítélni a belső tereket. Mivel itt a látszóbeton felületek jelenléte meghatározó, minden a felületek minőségén múlik.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Passzívház – takarékosság hosszú távon

Magyarországon egyelőre nem túl elterjedt, ám egyre inkább népszerűvé váló építési forma a passzívház. A betonnak a fenntartható építkezés ezen formájában is helye van – méghozzá stabil, elvitathatatlan helye.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Érdekességek a nagyvilágból!

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2009. április 29.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!