MCSZ Hírlevél (2009 október)


Átfúrták - Befejeződött a bátaszéki alagút építése

Ünnepélyes keretek közt törték át azt a Bátaszék határában épülő alagutat, amely még tavaly július 24-én mintegy 100 méter hosszan beomlott. Az M6-os - M60-as autópályán épülő „A” jelű járat nemcsak a Budapest-Pécs közötti autópálya, hanem egyben az ország leghosszabb közlekedési alagútja.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Egyre kiszolgáltatottabbak az építőipari vállalkozók

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által a vállalkozók körében végzett vizsgálat szerint a vállalkozók egyre kiszolgáltatottabbak, a megrendelők pedig egyre gátlástalanabbul élnek vissza a megrendelések hiányával. A szövetség fokozódó árversenyről, a lánctartozás gyarapodásáról is kénytelen volt kutatása alapján beszámolni.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



 Új vezetők a lábatlani és a beremendi cementgyárak élén

A közelmúltban két hazai cementgyár élén is igazgatóváltás történt. A Duna-Dráva Cement Kft.  beremendi gyárának vezetésével júliustól Müller Ádámot bízták meg, míg a Holcim lábatlani üzemét még ezév elején Christian Christopher Nilsen vette írányítása alá.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Stabilan jobb: az M0-ás körgyűrű újabb szakasza épül betonból

A közbeszerzési eljárás lezárultával kezdődhet az M0 körgyűrű déli részének építése. Az M5 és az 51. számú út között épülő új szakasz folyamatossá teszi az M0 körgyűrűt. A 6,3 kilométer hosszú pálya 2-szer 3 forgalmi sávval, plusz leállósávval, kétrétegű betonburkolattal épül, az elválasztó sávban pedig kétsoros beton elválasztó elemek lesznek.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Passzívház – szövetségben

A Magyar Passzívház Szövetség létrehozását 2007 elején kezdeményezte Debreczy Zoltán, a szövetség jelenlegi elnöke. Alapvető céljuk, hogy minél több passzívház épüljön Magyarországon. Feladatuknak tekintik az információközlésen kívül az építészeti szabályzó- és támogatási rendszer befolyásolását. Fontosnak tartják az együttműködést más szervezetekkel, így kerülhetett sor együttműködésre  a szervezet és a Magyar Cementipari Szövetség között is.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2009. október 12.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!