MCSZ hírlevél (2010 január)


Autópálya: már csaknem végig járható

Decemberre az M6/M60-as baranyai szakaszain szinte teljes egészében elkészültek a munkálatokkal. Az autópálya Szekszárd és Pécs közötti szakaszának egyik érdekessége, hogy átlagosan minden egyes kilométerére jut egy-egy műtárgy, azaz híd, alagút, felül- és aluljáró.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Egész Európában pang az építőipar

Hazánkban és Európa-szerte egyaránt óriási visszaeséssel kénytelen szembenézni az építőipar. A 19 országot tömörítő szakmai szervezet, az Euroconstruct szerint átlagosan 8,4 százalékosra rúg a zsugorodás a 2008-as eredményekhez képest.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Még mindig van a német importszemétből

Már csak Délegyházán található néhány tonna a Németországból három éve illegálisan behozott bálás szemétből, az elszállítása folyamatban van. Annak a mintegy ezer tonna hulladékbálának, amit a német fél nem volt hajlandó visszafuvarozni, egy hazai cementgyár vállalta a megsemmisítését - ingyen.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Stabilitás a cél az építőanyag-piacon

A felmérések szerint a piac legfeljebb 2011-re várja az építőipar fellendülését, ezért addig a stabilitás megőrzése áll a gyártók és a forgalmazók tevékenységének fókuszában.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Magyar cement – 150 éve meghatározó

Kérdezhetnénk: mi az, amit már a rómaiak is használtak, végigkísérte a történelmet, az építészet egyik alapvető anyaga azóta is. Egyszerű a válasz: a cement; az a kötőanyag, amelynél jobbat egyelőre tömeges felhasználásra senki sem talált még fel. A magyarországi cementgyártás évszázados hagyományra tekint vissza – minden korban az akkori legjobb technológia alkalmazásával

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Betonelemek a világsikerű szentendrei temető tervében

Közel ezerötszáz, a világ minden pontjáról beérkező építészeti alkotás közül a legjobbak közé sorolta a World Architecture Festival neves zsűrije Szentendre új köztemetőjének tervét. A budapesti A4 Stúdió munkájában jelentős szerephez jutnak a betonelemek is, erősítve annak esztétikai értékét is.
 

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Megjelent az Update legfrissebb száma

A Magyar Cementipari Szövetség kiadványa, mely a betonburkolatok népszerűsítését igyekszik felkarolni, az alábbi linkre kattintva tölthető le.
 

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2010. január 25.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!