MCSZ Hírlevél 2011. március


Betoncsövekből hotelszobák

Íme, egy osztrák projekt, amiért igazán lehet lelkesedni. Egy újszerű szálláslehetőségről van szó azok számára, akik szeretnek sátrazni, de nem akarnak elázni/megfázni. Esetleg szívesen olvasnának könyvet elalvás előtt, vagy felnéznének a csillagokra, mielőtt lehunyják a szemüket, továbbá nyugodtabbak lennének, ha értékeiket egy biztos helyen hagyhatnák, míg kirándulnak.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



A látszóbeton reneszánsza

Látszóbeton, fehér beton, nyersbeton, építészeti beton. A kortárs építészet egyre gyakrabban emlegetett és használt kifejezései. Bátran állíthatjuk, hogy a látszóbeton a 21. században újabb fénykorát éli.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



A baalbeki terasz betontömbje

A rejtélyes baalbeki terasz betontömbjei láttán értetlenül állnak a tudósok, mások pedig úgy tartják, nem emberek építették őket.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Szakemberhiány van az építőiparban

Egyre súlyosabb szakemberhiánnyal küzd a hazai építőipar. A helyzetet jól példázza, hogy Nyugat-Magyarországon mindössze öt bádogos hallgató végezhet idén nappali képzésben.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!



Látszóbeton a borászatban

A badacsonytomaji pincészet nem csak a friss, üde, zamatos borairól híres, hanem új borászati épületéről is, mely a látszóbeton felhasználásának ékes példája.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!




Budapest, 2011. március 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!