Rólunk Szól

Biomassza-találkozó
2006. március 28-30-án Pécsett és Budapesten tar-tották azt a kétnapos konferencia-sorozatot, amelynek keretében az üvegházhatásról, annak lehetséges csökkentéséről, és a biomasszáról, mint kitörési pontról volt szó

 Kattintson ide a részletekért!



Kitekintő

Kilátások a gázpiacon

Hazánkban az évtized végére várhatóan a jelenlegi felére esik vissza a földgáz kitermelése, és – hasonlóan az EU egyéb területeihez – jelentősen nő az importfüggőség. A földgázfelhasználásban a hazai kihozatal részesedése 2010-re gyakorlatilag több, mint a felére csökken.

 Kattintson ide a részletekért!



Zöld energia

Egyre népszerűbb az energetikai célú növénytermesztés

A magyarországi villamosenergia-termelésben 2030-ra 30%-ra emelkedhet a biomassza részesedése. A fosszilis energiahordozók kimerülése, a világ energiaigényeinek növekedése mind egy irányba mutat: a biomassza ener-getikai felhasználásának bővítése egyfajta kitörési pontot jelenthet.

 Kattintson ide a részletekért!



EU-s döntés az energianövényekről

2006. március 22-23-án különleges plenáris ülést tartott az Eu-rópai Parlament. A képviselők többek között a tüzelőanyagként és energiaforrásként hasznosítható növények termesztésének támogatásáról is döntöttek.

 Kattintson ide a részletekért!



Egymillió hektárnyi biomező hazánkban?

A második Nemzeti Fejlesztési Terv részeként a zöldenergia komplex programját tárgyalták március 29-én a környezetvédelmi, a gazdasági és a földművelésügyi tárcák szakértői. Az FVM képviselője szorgalmazta a biomassza minél szélesebb körű hasznosítását, annak hasznossága mellett téve le a voksát.

 Kattintson ide a részletekért!




Pécs, 2006. szeptember 14.