MCSZ (2010 július)


Beton, papírból

Ma már számos olyan anyagot is bevonnak az építőanyagok körébe, amelyet azelőtt teljesen másra használtak, vagy már rég feledésbe merült alkalmazása (pl. nád, szalma stb.) Kevesen tudják például, hogy a papír, pontosabban annak legfőbb alkotóeleme, a cellulóz olyan előnyös tulajdonságokkal bír, hogy akár ház is építhető belőle.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Rekonstrukció a Kálvária dombon

A kultúrfővárosi program évében megkezdődött a pécsi Kálvária domb épített és természeti örökségének megmentése. A város, illetve a Duna-Dráva Cement Kft. összefogásával és támogatásával megvalósuló beruházás már a kezdetekkor számos eredményt tud felmutatni.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Cement, beton – a betonépítkezés kezdetei

A beton a modern világ egyik legelterjedtebb építőanyaga, az épített környezet szinte minden elemében jelen van. Betonból készült a házunk alapja, mennyezete, betonelemek díszítik a kertünket, betonjárdán sétálva járunk a vasbeton irodaházakba dolgozni s munka után betonmedencékben frissülünk fel.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Komolyan veszi a kormány az építőipart

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére építésgazdasági egyeztetésen vettek részt a kormány, a szakmai szövetségek és az érdekképviseletek vezetői.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Építőipari képzés: jöjjenek az új technológiák

Az Európai Unió előírása szerint egy évtized múlva csak olyan házak épülhetnek, amelyek magukat látják el energiával, ezért az építőipari középvezetőket már a képzés alatt meg kell ismertetni a legkorszerűbb, energiatakarékos technológiákkal

 Tovább Kattintson ide a részletekért!A beton mint hungarikum?

A 2010-es milánói design héten magyar beton-kincsekre is bukkanhatott az érdeklődő. A sikeres debütálás után idén is részt vesz az iSaloni SaloneSatellite-n, Zona Tortona programsorozat keretében pedig világhírű építésszel egy tárlaton állít ki az IVANKA

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Gátmentés cementtel

Hosszanti irányban megrepedt a töltés Szolnok felett, Tiszasüly térségében. A történtek miatt szondákat vernek le a gátkorona szélébe, így juttatnak cementet a töltésbe, elállva ezzel a víz útját.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Szépülő pécsi beton térelválasztók

Fiatal budapesti képzőművészek csinosítottak lepusztult beton térelemeket Pécs egyik negyedében, az Uránvárosban. Az 1000% csoport tagjainak vizuális környezetvédelmi akciója vezette fel a PLACCC Pécs Fesztivál programjait.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!
Budapest, 2010. július 8.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!