MCSZ Hírlevél (2010. október)


Mintaprojekt Vecsésen - Ötoldalú megállapodás: betonburkolatú körforgalom készül

Vecsés Város Önkormányzata, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK), a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), a Magyar Cementipari Szövetség (MCSZ), és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. megállapodást írtak alá a Vecsési csomópont betonburkolatú körforgalommá történő átépítéséről.

 

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Betonjavító baktériumot fejlesztenek

Hamarosan a csonthoz hasonlóan gyógyulhatnak meg a betonszerkezetek, és a javítási munkákat beépített baktériumok végzik el.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!A Vöröskereszt 5 milliót osztott szét – cementben, téglában

Hajdúhadház, Téglás, Hajdúböszörmény – A térség sosem feledi a június 14-ét: a tetőkkel együtt életek munkáját vitte el a vihar. A Vöröskereszt augusztus végén sokgyermekes családokon, időseken, egyedülálló szülőkön segített.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Design: Beton kávéfőző gép

Shmuel Linski tervezte beton kávéfőző gépről jött a hír a dezeen oldalán. A Shenkar College of Engineering and Design hallgatója által tervezett kávéfőző a betont nem csak a tartószerkezet részeként gondolja használhatónak.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Újabb M0-híd építését kezdték el

Augusztusban megkezdték, és a szerződés szerint 2012. június 30-ra  be is fejezik az M0-s autópálya Soroksári Duna-ágon átívelő hídjának építését.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Az ezerarcú beton

A betonról a legtöbb embernek nem a dizájnos belső terek jutnak az eszébe, pedig ez az anyag tökéletesen alkalmas arra, hogy felhasználásával változatos és művészi építészeti, belsőépítészeti megoldások szülessenek.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Cementtel sikerült megállítani az olajat

Cement bepumpálásával zárta le a Mexikói-öbölben szivárgó olajkútját a BP, amelyet korábban nehéziszappal tömítettek el.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!Luxuslakás cementgyárból

A Ricardo Bofill építész nevéhez fűződő átalakítás példaértékű a nem használt épületek újrahasznosítására. Cementgyárból luxus loft Barcelonában.

 Tovább Kattintson ide a részletekért!
Budapest, 2010. november 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.mcsz.hu honlapon keresztül tehetik ezt meg!